Sélectionner une page

NøMad LYRICS
Shqipërinë

I dashur publik.

Faleminderit shumë që jeni me ne për këtë turne NøMad 2023.
Ja një pjesë e tekstit të përkthyer në shqip.

Nuk janë të gjitha të përkthyera. Christophe do t’ju informojë kur të këndojë këngët e përkthyera.

Në fund të koncertit, Christophe ka një libër që publiku e firmos. Ai do të ishte i kënaqur të kishte një shënim të shkurtër nga ju në fletoren e tij.
Dhe nëse keni foto, video të koncertit, mos hezitoni t’i dërgoni në k@no-mad.ch. Me marrëveshjen tuaj, ato do të përdoren për histori ose postime në Instagram dhe Faceboook.

Ju gjithashtu mund të ndiqni NoMad në llogaritë e mëposhtme:

https://www.facebook.com/KristofNoMad

https://www.instagram.com/kristof_nomad

 

Faleminderit shumë.
Ju urojmë një koncert të mbarë.

 

 

JE MENTIR TOUJOURS : JE M’EN TIRE TOUJOURS
GJENJ GJITHMONË : GJITHMONË LAKOJ
Për të paketuar dritën
Për të mos u lidhur
nomad i thatë
Hapësira pa fund
Nënshtrojuni sharmit
Pallate qiellore
Ulërimë melodi
Detar i fundosur

Një zanë mitomane
Anoreksike
Ngacmim gënjeshtar
Hipokrite
Unë gjithmonë gënjej (gjithmonë ia dal mbanë)

Destinacioni
Ndërkombëtare
Tanke të plota
Takime të tjera
Ik nga sirenë
E magjepsur
Ik nga sirenat
mos u ndal

Drejtoni botën
Kalb botën
Unë gënjej gjithmonë
Unë gjithmonë ik

 

UTOPIA
UTOPI
Deshira jote eshte urdher per mua
Dëshirat e mia janë të çrregullta
larg zhurmës
Larg qyteteve
Larg tymit të avullit
Larg prej ketu
Larg ishujve
Larg nga pëlqimi i mungesës së peshës

Imazhet e një jete ndryshojnë ngjyrat
Dhe gradualisht degradohet

Udhëtimi i fundit në Utopi
Që ne të besojmë
ne nuk e besojmë
Por ne do të kthehemi
Përsëri dhe përsëri
Pyesim veten pse

Është koha e fitimit
Është koha e përbuzjes
Pranë jush
Pranë nesh
Pranë krenarisë së ashensorëve të rinj
Afër çfarë
Pranë çdo gjëje
Pranë largimit nga mungesa e peshës
Ngjyrat e jetës nuk kanë më ngrohtësi
Dhe nuancat luajnë me zili

 

 

 

BLEU
BLU
Do të doja të ngrihesha lart
Gjithmonë më lart
Prek qiejt
Prek qiejt
Unë do të doja të zhytesha
Në fund të ujërave
Prekni blunë
Vizitoni heshtje dhe dehje
Nga thellësitë
Fobitë që na ndjekin
Dhe ne fundosemi në blu
Unë do të doja të bie
Gjithmonë më e ulët
goditi fundin
goditi fundin
Do të doja të ngrihesha lart
Në fund të ujërave
Prekni blunë

 

SONOMÈTRE (Një këngë për tringëllimë në veshët e mia)
METER I NIVELIVE TË TINGUT
Po bie erë shiu mbi daullet e veshit
Më theve brenda
Dëshmitar i një bote shurdhuese
Unë kërcej me njëqind mijë bletë

Unë fluturoj supersonik
Bashkangjitur me reaktorët
Unë të ushqej vazhdimisht
Vjedhës as nuk dëgjon

Mungon nga heshtjet
Decibel kaq të bukur
Çekiç në ritëm
Hidhërimi i migrenës

Ju përforconi kur ju fik
Rrëmujë e padurueshme zëri
Shoqërues në përjetësi
Shpesh të dëgjoj vetëm ty

Mungon nga heshtjet
Decibelë besnikë
ngacmoj në kadencë
Rruga e migrenës

 

 

SENTIMENTET ÉTRANGES
NDJENJET E çuditshme
Dhe nëse kalimi i kohës më bën të lumtur
Me dhimbjen që më thua se jemi dy
Pa ndjenja të çuditshme
Me pluhurin ende në sy
Kush na errësi rregullat e lojërave tona
Pa ndjenja të çuditshme

Ne i themi vetes se një ditë gjithçka do të jetë më mirë
Kur heshtjet do të bëhen më të pakta
Pa ndjenja të çuditshme
Të fshehësh gabimet tona nuk është e lavdishme
Fytyra jonë bëhet katastrofike
Pa këto ndjenja të çuditshme

Dhe nëse koha që kalon nga sytë tuaj
Më jep forcë të ngrihem në qiell
Me ndjesinë e çuditshme
Të largohesh përgjithmonë pa një lamtumirë
Nuk do ta kuptosh që po hesht
Me ndjesinë e çuditshme
Unë do të largohem përgjithmonë i pakënaqur
Me këtë ndjenjë të çuditshme

 

AVEC UN K
ME NJË K
Me shokun tim Sandro
Një dimër i çmendur
Unë qëllova flokun tim
Një natë në Karaças

Katrani në pupla
Dy rrota në asfalt
Isha duke ndjekur hapat
Krakukas i egër

Në cekëtinë e ndyrë
I braktisur nga perënditë
Shokët e këqij
Më thirr Rascar Kapac

Por emri im është Kristof me një K

Shkallët më çojnë
Në portat e parajsës
I varur nga fakiri
Unë jam duke fluturuar mbi Kashmir

Në një varkë të ndryshkur
Një lidhje syri në hundë
Unë ëndërroj me sy të hapur dhe thith
Rum i Karaibeve

Të lënduar nga padrejtësia
Unë plas pa artificë
Miqtë e mi këta heronj
Më quani Kaliméro

Por emri im është Kristof me një K
Në ëndrrat e mia të fëmijërisë
Mos u bë i madh
Jashte teme miq
Më quani Kap’tain Krochet

 

CE SOUVENIR MARTIEN
KUJTESA MARSIANE
Kërkova në erë
Një foto nga ju
Muzgu i mundimeve
Më ka marrë malli ndonjëherë
I vrava pasionet e mia
I përqafuar nga demonët
Për të dalë nga mirazhi
Të përkëdhelë fytyrën
Motra ime e Hënës
Bashkëpunëtor i fatkeqësisë
Dua të iki atje lart
Më hiq të qarat
Ky kujtim marsian
Pa kujtesë nuk jeni asgjë
Pesëmbëdhjetë vjet grabitje
I zhytur në re
Për t’u kthyer në Tokë
Shtatë jetë të vetmuara
Por unë nuk dua të zgjohem
Kjo ëndërr zgjimi

 

PERSONNE
ASKUSH
Askush nuk e ka njohur fundin e Detit të Shkumës
I panjohur i fshehur në thinjat e hidhërimit
Në heshtje ec përpara në gjethet e verës
Të vdekur në vjeshtë i falim që na zhgënjyen

Askush nuk e ka kërkuar Kënetën e Epidemive
Nga frika se mos nxirrni sytë hapur në agoni
Kanë mbetur vetëm thërrimet e pafajësisë
Në pjatë shërbehet shumë herët
Shumë herët

Askush nuk e gjeti Liqenin e Këmbënguljes
Shkretëtirë e thatë pa indiferencë totale
Pse të shmangni gropat e lëkundura
Ulini krahët, thuajini vetes me zë të ulët
Se është e kotë